Дебата со студентите и активистите на Економски факултет по повод вториот

Вчера, на Економски факултет – УКИМ одржавме уште една дебата со младите луѓе во контекст на Конференцијата за иднината на Европа #CoFoE.
Амбасадорот 🇪🇺 Дејвид Гир и претставниците на Универзитетско студентско собрание – УКИМ, Студентски правобранители – УКИМ и Сојуз на Средношколци на РСМ дискутираа за квалитетно образование и младинскиот активизам. Беа разменети одлични идеи за подобра иднина.
На наше огромно задоволство, новоизбраните #YEA Млади Европски Амбасадори Мила Младенова, Ирена Шуменковска, Дамјан Златановски, Иван Дургутов и Панче Патоски беа дел од оваа дебата заедно со нивните поискусни колеги Војдан Узунов и Александар Каратошо.