Делегацијата на 🇪🇺 избира „Европејци на годината“

Делегацијата на 🇪🇺 избира „Европејци на годината“ Три категории – три кандидати кои се одлика на Европските вредности преку својата работа во 2020

Од 29-ти Април започнува гласањето за „Европејци на годината“ во три категории:
🧑‍⚕️ Здравствени работници
✅ Заштита на животна средина
📢 Млади активисти
Правила за гласање: Можете да гласате по еднаш, за еден кандидат во секоја категорија. Коментарите не се вбројуваат во гласовите.
Гласањето ќе трае до 5-ти Мај, а победниците ќе ги соопштиме на 9-ти Мај.
Кои се вашите фаворити❓👉 https://poll.app.do/3180279

 

Здравствени работници

May be an image of 2 people and text that says "европезци на годината денис анкуловски "космонаутко' кристина скепаровска зÐ принт медицинска опрема здравствени работници признание кон оние кои придонеле во борбата против ковид-19 еу co тебе"

Заштита на животната средина

May be an image of text

Млади Активисти
May be an image of 2 people, people standing, people sitting and text that says "европезци на годината D Beatrix Crew бленди ходаи александар матовски цако признание за истакнати млади активисти еу co тебе"