Ден на Европа

Европската Унија на 9 мај го слави мирот и единството. 2020 поради неколку работи е посебна година:
одбележуваме 70-годишнина од претставувањето на Декларацијата на Шуман со која тогашниот француски министер за надворешни работи Роберт Шуман ги постави темелите на денешната ЕУ, прославуваме 250-годишнина од раѓањето на Лудвиг ван Бетовен чија ‘Ода на радоста’ е химна на ЕУ, славиме 20-годишнина од отварањето на Делегација на ЕУ во Северна Македонија.

#ОстаниДома и приклучи се он-лајн со нас на 9 мај во одбележувањето на овие моменти!