Архитектонски и еколошки проект „Energy Box”

Europe House ⭐️ Крива Паланка – локалните млади се запознаа со идеата за „Energy Box“ и младата архитектка од Крива Паланка Натали Велеска дел од тимот на архитекти од „ArchX студио“.
🏢Тимот го сочинуваат кривопаланечките архитекти Ален Цветковски, Сара Велеска и Андреј Цветковски.
Се разговараше на многу различни теми со посебен фокус на нивниот архитектонски и еколошки идеен проект „Energy Box”.
🌳 Проектот „Energy Box” e избран за најкреативно и најдобро решение на Креативниот бизнис куп на 🇲🇰. Ова победничко решение ќе биде претставено на Глобалната конференција BRIGHT Копенхаген 2021.