Вебинар: Младинска работа, ЕУ искуство и локалните предизвици во Europe House Крива Паланка

View Calendar
02/04/2021 All day

Вебинар: Младинска работа, ЕУ искуство и локалните предизвици во Europe House Крива Паланка

Моменталната криза наметна сериозен предизвик кај младите, обесхрабрени во својот напредок и реализација.
Денешниот вебинар во ⭐️Europe House⭐️Крива Паланка гo потенцираше формалното стручно образование и обука како потенцијален излез и пренасочување. 🆙
Исто така, преку практични примери, учесниците се запознаа што претставува, вклучува и подразбира младинска работа, влијанието на 🇪🇺 за напредок и интеграција на младите, како и состојбата со младинската работа во 🇲🇰.