Events calendar

Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
September
September
September
September
1
2
 • КИНЕНОВА
  12:00 -14:00
  02/10/2020

   

  Прес конференција посветена на Меѓународниот фестивал „КИНЕНОВА“.

  На прес конференцијата се обратија Небојша Јовановиќ, директор на Меѓународниот филмски фестивал „Киненова“ и Игор Анѓелков, програмски директор на фестивалот, кои што ексклузивно ја објавија ја програмата на КИНЕНОВА за оваа година.

  Освежување беше директното вклучување на овогодинешната ѕвезда на фестивалот, актерката Бранка Катиќ.

3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
 • Litera
  19:30 -21:00
  16/10/2020

   

  „Дебата на тема „Како децата се запознаваат со предизвиците во животот преку литературата?“, што се одржа во Europe House Skopje, во рамките на меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“.“

17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31