Events calendar

 • 02
  02/10/2020

  12:00 -14:00
  02/10/2020

   

  Прес конференција посветена на Меѓународниот фестивал „КИНЕНОВА“.

  На прес конференцијата се обратија Небојша Јовановиќ, директор на Меѓународниот филмски фестивал „Киненова“ и Игор Анѓелков, програмски директор на фестивалот, кои што ексклузивно ја објавија ја програмата на КИНЕНОВА за оваа година.

  Освежување беше директното вклучување на овогодинешната ѕвезда на фестивалот, актерката Бранка Катиќ.

 • 16
  16/10/2020

  19:30 -21:00
  16/10/2020

   

  „Дебата на тема „Како децата се запознаваат со предизвиците во животот преку литературата?“, што се одржа во Europe House Skopje, во рамките на меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца „Литера“.“