Events calendar

< 2020 >
September 13 - September 19
 • 13
  13/09/2020
  No events
 • 14
  14/09/2020
  No events
 • 15
  15/09/2020

  "ПРО-ЗА Балкан" (8-мо издание)

  12:00 -16:00
  15/09/2020-17/09/2020

  Интернационалниот литературен фестивал „ПРО-ЗА Балкан“ го најавува своето осмо издание, кое поради ковид-ситуацијата, наместо во мај го премести за септември.

  Од 14 до 17 септември во Куршумли ан, Europe House и во Кинотеката ќе се реализира богата програма.

  И годинава важен дел од фестивалот ќе биде програмата „Скопје fellowship“, во која вообичаено гостуваат врвни издавачи и литературни агенти од цел свет, со цел македонската литература да се промовира во светот.

  Годинава гости во оваа програма ќе бидат: Назли Бериван Ак од Турција, Јасмина Радојичиќ од Србија, Доротеа Монова и Милен Милев од Бугарија.

  Види галерија

  Tiny Astro Concerts

  15:00 -20:00
  15/09/2020

  Во вторник, 15 септември, во периодот од 15 до 20 часот, во рамки на проект поддржан од Делегацијата на Европската Унија, на Фејсбук страната на Europe House ќе можете да уживате во шест Мини Астро Концерти (Tiny Astro Concerts).

  Мини концертите се снимени во прекрасниот амбиент на Кафе Литература, лоцирано во ексклузивната книжарница Литература.мк Суперстор во Сити Мол.

  More info 

 • 16
  16/09/2020
  No events
 • 17
  17/09/2020
  No events
 • 18
  18/09/2020

  19. Cinedays Festival of European Film

  14:00 -23:00
  18/09/2020-24/09/2020

   

  19. Cinedays Festival of European Film оваа година од 18-24 Септември низ Скопје.

  ФИЛМ НА СЕКОЕ ПЛАТНО

  Градски парк, МКЦ парк, Парк Ибни Пајко, Кино Влае, Парк Кисела вода, Кино Напредок, Кино Маџари, Дом на градежници „Кочо Рацин“, кровот на ГТЦ…

 • 19
  19/09/2020
  No events