Events calendar

Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
February
1
2
3
4
5
6
7
8
 • Интернационален ден на жената
  All day
  08/03/2021

  Hа трите локации на Europe House  се одржаа дискусии обединети во една тема – родова еднаквост. 🤝
  👉Во Струмица не` инспирираа младите амбасадорки Сара Ристеска, Срдиќ Дона и Александар Каратошо.
  👉Во Крива Паланка: Валентина Јанковска, Натали Велевска и Љубица Ристовска, 3️⃣ инспиративни жени професионалци во различни области го споделија своето искуство со 8 млади локални девојки.🆒

 • Панел дискусија “Ромската жена во 21ви век: Mожности, придонеси и предизвици”
  10:00 -12:00
  08/03/2021

  Денес во Europe House Скопје се одржа панел дискусија “Ромската жена во 21ви век: Mожности, придонеси и предизвици” на која присуство заземаа и Г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска и Г-дин Дејвид Гир, шеф на делегација на 🇪🇺.
  Се разговараше за создавање на поволна средина и зголемување на свеста кај општата популација, да се надминат бариерите, со цел поголема инклузија на жените Ромки. 👏
  За придонесот и поддршката за унапредување на правата на жените и девојчињата Ромки, коалицијата Khetane.mk му врачи благодарница на 🇪🇺 Амбасадор. 🤝

9
10
 • Финале ЕвроКвизија
  12:00 -13:00
  10/03/2021

  Во живо следете го финалето на натпреварот Евроквизија.
  20 финалисти – средношколци од 🇲🇰 ќе се натпреваруваат за првите три места на турнирот од Europe House.
11
12
13
14
15
16
17
 • Онлајн дебата – Младинско Застапување во Europe House Крива Паланка
  13:00 -14:00
  17/03/2021

  Кампањата за младинското застапување е настан организиран за нагласување на начините на подршка на младите луѓе:
  📢 Гласно да разговараат за теми кои се од големо значење за нив и
  🗣 Да заземат активно учество во процесот на носење на општествени одлуки кои влијаат врз нив.
  На online дебатата која ја организиравме од ⭐️Europe House ⭐️ Крива Паланка учествуваа:
  ➡️Бленди Ходаи активист за правата на учениците и основач / претседател на Сојузот на средношколци на 🇲🇰
  ➡️Дона Срдиќ Лазаревска, Млад Европски Амбасадор
  ➡️Анелија Митрова – Програмски координатор во International Youth Conference – Krusevo

 • PEP Talks on innovative entrepreneurship во Europe House Струмица
  17:00 -18:00
  17/03/2021

  Недостатокот на информации и соодветни вештини за вработување можат да ги спречат младите да бидат целосно интегрирани во пазарот на труд.

  На денешниот 📢„PEP Talks on innovative entrepreneurship” организиран во ⭐️Europe House⭐️ Струмица, младите претприемачи дискутираа за важностa на практиканство, како и волонтерско и неформално образование како алатки во кои треба секој млад човек да инвестира.

  „Ако вие не инвестирате во себе и ако не се менувате како очекувате вашиот бизнис да се менува и да расте”- Глигор Ризов, основач на SourceMX Academy Roccad и ко-основач на стартап Staging Buddy.👏

  🎯„Прашањето не треба да биде која работа е посигурна туку колку сум јас сигурен во своите компетенции доколку јас останам без таа работа што ја работам ќе ја најдам следната успешна работа или бизнис”- Дејан Мишковски од Скопје – Млад Европски Амбасадор и сопственик на Gevino Wine

18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
April
April
April