Events calendar

 • 01
  01/03/2021

  13:00
  01/03/2021

  Анита Кирковска и Марина Трајковска се девојки кои посветено инвестираат во личниот и кариерниот развој, а со тоа ги поттикнуваат претприемачкиот дух кај многу други амбициозни млади жени. 🆙

  Преку практични примери, дознајте како може да ја зајакнете 💻дигиталната писменост и добиете вештини за успех во дигиталната сфера. 📈▶️

 • 08
  08/03/2021

  All day
  08/03/2021

  Hа трите локации на Europe House  се одржаа дискусии обединети во една тема – родова еднаквост. 🤝
  👉Во Струмица не` инспирираа младите амбасадорки Сара Ристеска, Срдиќ Дона и Александар Каратошо.
  👉Во Крива Паланка: Валентина Јанковска, Натали Велевска и Љубица Ристовска, 3️⃣ инспиративни жени професионалци во различни области го споделија своето искуство со 8 млади локални девојки.🆒

 • 08
  08/03/2021

  10:00 -12:00
  08/03/2021

  Денес во Europe House Скопје се одржа панел дискусија “Ромската жена во 21ви век: Mожности, придонеси и предизвици” на која присуство заземаа и Г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска и Г-дин Дејвид Гир, шеф на делегација на 🇪🇺.
  Се разговараше за создавање на поволна средина и зголемување на свеста кај општата популација, да се надминат бариерите, со цел поголема инклузија на жените Ромки. 👏
  За придонесот и поддршката за унапредување на правата на жените и девојчињата Ромки, коалицијата Khetane.mk му врачи благодарница на 🇪🇺 Амбасадор. 🤝

 • 10
  10/03/2021

  12:00 -13:00
  10/03/2021
  Во живо следете го финалето на натпреварот Евроквизија.
  20 финалисти – средношколци од 🇲🇰 ќе се натпреваруваат за првите три места на турнирот од Europe House.
 • 12
  12/03/2021

  All day
  12/03/2021

  Учество на младите во создавање на подобро општество и нивно вклучување во процесите на донесување одлуки, како и инвестирање во личен развој беа дел од темите на вчерашната мотивациска дебата 🆙 „Патот до успехот“ во Europe House Крива Паланка.📍