Изложба „Несовршен простор“ во Europe House Струмица

Изложбата „Несовршен простор“, е посетавена во Europe House  Струмица, во организација на Здружението за култура Транзен. Секоја година здружението ја доделува наградата Владимир Георгиевски, во чест на великанот на македонската ликовна уметност, професорот Владимир Георгиевски.
Оваа година шеснаесет сликари и вајари го истражуваат феноменот на Метаморфозата, а наградата ја доби ликовниот уметник Андреј Митевски за скулптурата „Форма која се раѓа“.
Учесници: Андреј Митевски, Тони Попов, Милан Андов, Ване Костуранов, Дамјан Ѓуров, Никола Пијанманов, Стефан Младеновски, Ѓорги Динев, Љупка Галазка Василев, Марија Мицова Гацова, Владимир Илиевски, Илија Маџаров, Илко Стојановски, Славица Милева, Давид Атанасовски, Верица Арапова.
\