Настани на амбасадите на земјите-членки на ЕУ - Europe House

Настани на амбасадите на земјите-членки на ЕУ

вто

25

СРЕДБА СО ДИНА ДУМА И ТЕРЕЗА ЛАЗАРЕВА

Средба со две млади уметници по нивниот престој во ФранцијаR Дина Дума, режисерка, и Тереза Лазарева, танчарка   Вторник 25 октомври 2022, 17 часот | Француски институт во Скопје –…

View More

вто

18

Macedonian dads photo exhibition by Swedish embassy

We strongly believe that only when there is [gender] equality, both the individuals and the society can flourish. Fathers play an indispensable role. Tomorrow’s event at Europe House Skopje is…

View More

сре

19

Photo exhibition by Karolina Dimovska at French Institute in Skopje

New window exhibition at the French Institute in Skopje! Photos on the topic “I AM A FRENCH LANGUAGE PROFESSOR. WHAT IS YOUR SUPER-POWER?” 🇫🇷 by Karolina Dimovska, French teacher and…

View More

саб

15

Денови на германскиот филм

Германската амбасада, заедно со Кинотека Скопје, Центарот за Балканска соработка Лоја во Тетово и Europe House во Струмица и Крива Паланка, Ве покануваат на Денови на германскиот филм. The film…

View More

саб

08

„Современи екосистеми – потрага помеѓу уметноста и екологијата во Северна Македонија“.

По повод осумнаесеттото издание на Италијанскиот ден на современата уметност ( 8 октомври 2022), Амбасадата на Италија во Скопје и Италијанскиот Институт за култура во Белград Istituto Italiano di Cultura in…

View More

сре

13

Програма на Француски Културен Центар

Топлото лето и не е толку долго со убава културна програма. Проверете што ви предлагаме за јули и август  https://bit.ly/3gQ1E4n

View More

чет

02

Performance of trumpets and flag wavers in honor the Italian Republic Day

In honor of the Italian Republic Day, June 2, the Embassy of Italy will organize a parade and performance of troubadours and flag bearers from Castillon Fiorentino, Italy. The event…

View More

пет

10

Sweden in the Park

Придружете ни се и искете ја Шведска во паркот! Богата програма со игри, разговори, квизови, изложби, филм и многу повеќе! Неколку теамтски катчиња за посетителите: #SwedenLovesDemocracy #SwedenLovesGenderEquality #SwedenLovesEnvironment #SwedenLovesTrafficSafety  

View More

пон

16

Недела на италијанската кинематографија (16.05-23.05.2022)

  Од 16 до 23 мај 2022 година – по трагите на успехот на претходните изданија – во „Кинотека на Северна Македонија“ во Скопје ќе се одржи XXII Недела на италијанската…

View More
Subscribe To our newsletter!