Танцова изведба во чест на Лазар Личеноски - Europe House

16 Ное

BACK

Танцова изведба во чест на Лазар Личеноски

Танцова изведба во чест на Лазар Личеноски

Откако ги отворивме вратите од спомен – куќата на Лазар Личеноски, сакаме да ја поттикнеме јавноста да ја искористи својата имагинација, да го истражи културниот идентитет и предизвиците со кои се соочува културното наследство.

Моќниот и ритмички настап на изведувачите Андријана Данчевска и Дејан Битровски пренесуваат длабоки емоции. Нивните танцови потези во симбиоза со музиката на Zulu 3.4 , симболично ги пополнуваат заборавените простории, потсетувајќи не дека културата е скапа доколку ја запоставиме.

Subscribe To our newsletter!