- Europe House

13 Ное

BACK

ЕУ со Тебе во општинска посета во Гостивар. Поточно, започна со гостиварскиот бурек под сач Burektore SAC Gostivar.

Амбасадорот 🇪🇺 Дејвид Гир и Градоначалникот Арбен Таравари разговараа за предизвиците со кои се соочува општината, а со членовите на општинскиот совет се дискутираше за улогата на локалната власт во процесот на пристапни преговори со ЕУ. Го посетивме и центарот за вакцинација како корисник на 🇪🇺 програмата #EU4Health.

Водич низ скриените градски убавини беше Visar Vishka, а Арлинда Бафтиу придонесе до уште поголема спонтаност во кафе-муабетот со гостиварците, граѓанскиот сектор и Анди Исмаили.

  

Subscribe To our newsletter!