30 Мај

BACK

Кафе со дипломат и виртуелно патување низ ЕУ

Traveling from Home to EU и Coffee with a Diplomat беа настаните со кои Europe House Струмица ја заокружи програмата за 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄 𝐃𝐀𝐘 2020

Преку традиционалната храна и нашите сетила за вкус патувавме во повеќе европски држави: Ајфеловата кула во Париз, кривата кула во Пиза , ги посетивме Палатата во Варна, Бран замокот во Барбикан, Портата во Краков и  Гамла Стан во Стокхолм.

Ја имавме и уникатната шанса да испиеме кафе со неколку дипломати, претставници од Амбасадата на Бугарија, Делегацијата на ЕУ, но и со градоначалникот на општина Струмица и да ги прашаме прашања за нивните искуства како дипломати и совети за младите.

Subscribe To our newsletter!