30 Мај

BACK

Ликовна изложба „Уметничка Станица Канова“

Во просториите на Europe House Скопје официјално се отвори ликовната изложба „Уметничка станица Канова“ на учениците од ДСУЛУД „Лазар Личеноски“.
Проектот има за цел да го зголеми уметничкиот ангажман, вештините и автентичноста и да ги прошири перспективите на младите студенти по уметност преку проучување на делата на познатиот европски уметник Антонио Канова.
Оваа година Европа слави 2️00 години од познатиот неокласичен сликар и скулптор. Ликовната изложба со уметнички дела од млади студенти е дел од одбележувањето и признавањето на европската култура, поддржано од Делегацијата на ЕУ и Амбасадата на Италија.

Subscribe To our newsletter!