Oдбележан Европскиот ден за подигнување на свеста за цистична фиброза во Europe House Skopje

Денес, во ⭐️Europe House Skopje⭐️ беше одбележан Европскиот ден за подигнување на свеста за цистична фиброза.
Амбасадорот 🇪🇺 Дејвид Гир и Г-ѓа Elizabeta Gjorgievska ги слушнаа искуствата на докторите, семејствата и луѓето кои живеат со цистична фиброза. Напорите кои ги вложува Здружение за Цистична Фиброза(ЦФ) кон подобрување на третманот и квалитетот на живот, се неверојатни. Нивната борба е борба на секој од нас. Тие се вистинска инспирација!