Вториот роденден на Europe House Скопје го прославивме и со организациите на животната средина во Бостание – првата отворена општествена градин

🥳Вториот роденден на Europe House Скопје го прославивме и со организациите и активистите на животната средина во Бостание – првата отворена општествена градина во Општина Аеродром! 🟢
Во неформална атмосфера на отворено, под есенското сонце и амбиенталните звуци на Perija , 🇪🇺 Амбасадорот Дејвид Гир и неговиот Заменик Џулијан Васало се сретнаа со ентузијатите и активистите за животна средина, меѓу кои и Zelenata Arka кои се вредни активисти на општествената градина.
🥗А автентичноста на настанот ја зачинија и кулинарските можности на тимот на Гранче.
🥦Зелени и органски, а сепак урбани и инсипративни!