#YouthTalks со македонски спортисти и спортски активисти

И покрај пандемијата, изнајдовме начини да останеме во близок контакт со младите луѓе во 🇲🇰. Средношколските посети ги заменивме со виртуелни средби, младите луѓе и Младите Европски Амбасадори #YEA ги поврзавме и преку-гранично и на ниво на Западен Балкан.
Амбасадорот 🇪🇺 Дејвид Гир денес ги имаше и првите #YouthTalks – со македонски спортисти и спортски активисти. Спортот е пасија, професија, животен стил, но и – двигател на промени. Со ведриот пристап на #YEA Ана Ќупева отворено разговаравме за спортот од аспект на родова еднаквост, инклузија, социјализација, ментално здравје и регионален пристап.
Разговорот го водевме од Europe House Skopje, но за прв пат истовремено бевме поврзани со ⭐️Europe House⭐️ во Крива Паланка и Струмица. 📍