#YouthTalks

Продолжуваме со #YouthTalks и во летниот период 🆒.
Амбасадорот 🇪🇺 Дејвид Гир денес во Europe House Skopje имаше дискусија со млади правници и студенти по право, членови на ELSA North Macedonia , Macedonian Young Lawyers Association , BETA Macedonia , Младински образовен форум – МОФ / Youth Educational Forum -YEF и Национален младински совет на Македонија – НМСМ / NYCM / KRNM
Овие млади луѓе ја имаат клучната улога во носењето промени – кон подобро општество, каде секој ги ужива правата и обврските и никој не е над законот. Нивното време за подобра иднина е сега!