Цели

Europe House (поранешен ЕУ Инфо центар) е основана од Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија. Со цел да се привлече младинскиот сектор и да се стимулираат иновации, модернизираниот простор ги кани прогресивните поединци, групи, заедници и организации да се дружат, да смислуваат и да презентираат нови идеи. Просторот е концептуално дизајниран за да служи како собиралиште каде што се поттикнува дебата, се инспирира соработка и вмрежување меѓу различни сегменти што вклучуваат претприемачи, млади иноватори, креативци… и притоа се промовираат европските вредности.

Добре дојдовте во Europe House Скопје – Местото на Новата Генерација.