Campaigns

Young Entrepreneurs: "How to survive your business online during #StayHome" #3

За прилагодување на новото нормално неопходно е компаниите да создадат можност за онлајн продажба на своите производи и услуги. 💻Проследете ги насоките и правилата како да поставите успешна е-продавница која ќе продава.📈

Gepostet von Europe House Skopje am Mittwoch, 22. April 2020

Creative Talks #5

Во петтите Creative Talks се дружиме со Импров Група 🎭Дознајте повеќе за нив и нивните креативни сценски импровизации кои се адаптирани за пред публика. 🎫

Gepostet von Europe House Skopje am Mittwoch, 22. April 2020

Young Entrepreneurs #2 (Challenger app)

Запознајте ги ко-креаторите на 📱апликацијата "Challenger" – Теодора Чижбаноска и Стефан Алексиќ. 🧠Апликацијата поставува предизвик и ги наградува корисниците кои користат одржливи методи на транспорт.🚴‍♀️🚶‍♂️🛴И во услови на ограничено движење, дознајте како може да се вклучите од комфорот на вашиот дом. 🏡

Gepostet von Europe House Skopje am Samstag, 18. April 2020

Young Entrepreneurs: "How to survive your business online during #StayHome" #2

Новонастанатата ситуација наметна предизвик, но и можност за дигитална трансформација на компаниите💻. Ова е идеален период компаниите да започнат со трансформација, со цел да се адаптираат на новите услови.📈Brand Union University American College Skopje

Gepostet von Europe House Skopje am Donnerstag, 16. April 2020

#QuarantinePodcast with Gorjan Jovanovski (AirCare)

Мобилната апликација „Мој воздух“ 📱стана една од најпопуларните во 🇲🇰и регионот, но поради многу непопуларна причина. Во неформална дискусија со нејзиниот креатор и неуморен еко-активист📢, Горјан Јовановски, зборувавме за неговите почетоци и идеjата позади оваа успешна апликација🔝. Се надоврзавме како да се справат бизнисите во актуелната состојба, но и индивидуалните навики кои сигурно ќе се променат пост кризната фаза❗️

Gepostet von Europe House Skopje am Samstag, 11. April 2020

Дебата со средношколците од 'Д-р Јован Калаузи' во Битола

Имавме повторна можност да се поврземе и одржиме виртуелна дебата, овој пат со средношколците од медицинско училиште 'Д-р Јован Калаузи' во Битола. Се дискутираше како 🇲🇰 може да стане препознатлив бренд преку негување на креативниот сектор. Средношколците ги споделија нивните плодни Еразмус + искуствата 🌎, предизвиците во 🇲🇰наспроти 🇪🇺докажан образовен систем 📚, како и локалното grass-roots движење!

Gepostet von Europe House Skopje am Samstag, 11. April 2020

Creative Tips #1

Погледнете ги #1 Creative Tips – куси ⏯видео совети од докажани 🇲🇰креативци! Од што е составен еден креативен процес?Марјан Димиќ не води низ неговото креативно размислување💡, илустрирајќи ги предизвиците од идеа до реализација!🧠

Gepostet von Europe House Skopje am Mittwoch, 15. April 2020

Young Entrepreneurs: "How to survive your business online during #StayHome"

Во време на криза улогата на претприемачите е од суштинско значење.Како лидери треба да манифестираат стабилност, да посветат внимание на својот тим, да дефинираат нови процедури за тековните обврски, но исто така да гледаат напред и изнајдат нови потенцијални можности со цел адаптирање на новонастанатата ситуација. 👩‍💼👨‍💻🎯Ira Babic, основач и директор на Brand Union маркетинг агенција, предавач на University American College Skopje

Gepostet von Europe House Skopje am Donnerstag, 9. April 2020

Помош од ЕУ за итни медицински потреби

Потпишан е 🇪🇺 договорот вреден 4️⃣ милиони евра за финансиска помош на 🇲🇰 за итни медицински потреби во услови на COVID-19. Договорот е дел од пакетот на солидарни мерки обезбедени од 🇪🇺 во вредност од 6️⃣6️⃣ милиони евра. Преку него ќе бидат набавени маски, вентилатори, сетови за тестирање, медицинска опрема и значителни количини на лична заштитна опрема 🏨🏥. #ЕУсоТЕБЕ#ИднинаЗаедно

Gepostet von Europe House Skopje am Freitag, 3. April 2020

Интернет дебата со средношколците од Охрид

Моменталните околности нè натераа да размислуваме „надвор од коцката“ и да ја искористиме достапната технологија на најдобар можен начин за да останеме во контакт со младите луѓе 👩‍💻.И покрај физичката оддалеченост, се 🔗поврзавме онлајн со средношколците од 'Св. Кирил и Методиј' во Охрид. Споделија што значи 🇪🇺 за нив, разговаравме за единството и солидарноста.Амбасадорот Самуел Жбогар им порача да бидат позитивни (во духот) и да останат негативни (на вирусот) за да излезат од оваа ситуација посилни од претходно 💪❗️

Gepostet von Europe House Skopje am Freitag, 3. April 2020