Blog

Одржлива мода: Кога облеката навистина го прави човекот

17.06.2021

Да бидеме искрени, се одмеруваме од глава до пети кога сретнуваме некого за првпат или се гледаме со луѓето во различни средини и во различни функции, а облеката игра огромен удел во впечатокот што го оставаме и ни го оставаат другите луѓе. И тоа не е и не мора да биде плитко размислување. Тука нема […]

Read more

Иднината почнува сега: Што знам за одржливата мода?

26.05.2021

Ја сакам модата, затоа и се грижам за секој нејзин аспект во мојот живот. Ако стигнавте до овој прилог, сигурно и вие ја сакате модата и сакате да научите како таа да продолжи да биде сѐ она што претставува за вас – индивидуалност, убавина, креативност – без грижа на совест. Се надевам дека не само […]

Read more

Владимир Мартиновски: Дури има луѓе ќе има и книжевност

18.05.2021

Владимир Мартиновски. Кога го спомнувам името на мојот професор од факултетските денови, не чувствувам потреба од дополнително претставување. Верувам дека сите што треба – го знаат добро. На моја голема радост, со него ја почнувам серијата интервјуа во соработка со Europe House и Blen.mk . Ден пред да замине за Софија, каде што ќе ја […]

Read more