Konkursi EUROPE HOUSE #GREENFILM - Europe House

29 Oct

BACK

Konkursi EUROPE HOUSE #GREENFILM

Konkursi EUROPE HOUSE #GREENFILM

Europe House, ju fton të merrni pjesë në #GREENFILM për të sjellë te tre audiencat e Europe House idetë tuaja krijuese, në formën e dokumentarëve të shkurtër ose fiksioneve që trajtojnë mbrojtjen e mjedisit.

#GREENFILM është një aktivitet filmik që do t’i angazhojë të rinjtë nga 15 deri 25 vjeç. Ata janë të ftuar të marrin pjesë në konkursin ku detyra e tyre do të jetë prodhimi i filmave të shkurtër 30 sekonda deri në 3 minuta me fokus kryesor identifikimin e problemeve që lidhen me mjedisin. Ky aktivitet do t’i bëjë të rinjtë të angazhohen për t’i shfaqur këto probleme në mënyrë krijuese, duke i bërë gjithashtu ata të eksplorojnë karrierën e tyre të ardhshme në kinematografi.

Ata gjithashtu do të na dorëzojnë punën e tyre. Hapi tjetër do të jetë përzgjedhja e 10 filmave më të mirë nga juria profesionale dhe organizimi i natës së shfaqjes së filmave. Në mbrëmjen e shfaqjes do të shpallim edhe fituesin “Best of all” dhe filmi më i mirë do të fitojë një aparat fotografik profesional.

Të drejtë për të marrë pjesë janë:

– Të gjithë të rinjtë nga 15 deri në 25 vjeç.

– Për të gjithë qytetarët e Maqedonisë.

– Kohëzgjatja e filmit duhet të jetë nga 30 sekonda deri në 3 minuta.

Kohëzgjatja e një konkursi

Konkursi zgjat nga ora 00:00 e datës 28.10.2021 deri në ora 00:00 e datës 01.12.2021.

Pjesëmarrja në konkurs

Secili pjesëmarrës/skuadër mund të marrë pjesë në konkursin e çmimeve vetëm në emrin e tij, dhe duke marrë pjesë konfirmon se të gjitha të dhënat personale janë vetëm të dhënat e tij personale dhe se ai pajtohet me këto rregulla dhe kushte të konkursit shpërblyes.

Kusht për pjesëmarrje në konkurs është që pjesëmarrësit t’i njohin dhe të pajtohen me të gjitha rregullat e konkursit të çmimeve. Me pjesëmarrjen në konkurs konsiderohet se pjesëmarrësi është pajtuar me të gjitha termat dhe kushtet lidhur me konkursin shpërblyes.

Videoja mund të jetë në gjuhën maqedonase, shqipe ose angleze.

Videot me përmbajtje fyese nuk do të merren parasysh (fjalë vulgare ose fyese; elemente të nacionalizmit agresiv, ksenofobisë dhe antisemitizmit; propagandë fetare, ideologjike, politike; racore, kulturore, sociale, fetare, etnike, jofetare dhe të tjera)

Videoja mund të jetë në çdo format (animacion, dokumentar, etj.), video mund të jetë pa dialog, verbale ose joverbale, në formë skice ose diçka tjetër.

– Konkurrentët gjithashtu mund të ndajnë një promovim të vogël filmi 10 sekonda të cilin mund ta promovojnë në Instagram me hashtag #GreenFilm2021 #EuropeHouseShkup #EuropeHouseStrumica #EuropeHouseKrivaPalanka

Pjesëmarrësit nuk kanë nevojë të kenë ndonjë trajnim paraprak si kineast. Mjafton të kesh idenë dhe dëshirën për të prodhuar një film.

Filmat mund të xhirohen me çdo pajisje xhirimi: kamerë, smartphone, iPad, etj. Afati i fundit i aplikimit është 1 dhjetor 2021.

Nga të gjitha aplikimet, 10 filma do të përzgjidhen nga juria profesionale nga sektorë të ndryshëm, për t’u shfaqur në MKC.

Nëse keni ndonjë pyetje apo shqetësim, na kontaktoni në euinfo@euhouse.mk.

Plotësoni aplikacionin e mëposhtëm për të marrë pjesë në konkursin #GREENFILM.

 

[gravityform id=”3″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]

Subscribe To our newsletter!