Архитектонски конкурс: „Скопје на новата генерација“ - Europe House

4 Сеп

BACK

Архитектонски конкурс: „Скопје на новата генерација“

Архитектонски конкурс: „Скопје на новата генерација“

Обликувај ја иднината на Скопје и остави свој белег

Преглед

Одбележувајќи 60 години од катастрофалниот земјотрес во Скопје, Europe House со гордост го објавува архитектонскиот конкурс „Скопје на новата генерација“. Ги покануваме младите архитекти и урбанисти да донесат свежи идеи што ќе го трансформираат Скопје во поинклузивен и попристапен град. Овој конкурс е повеќе од натпревар за најдобар дизајн; тој е мисија да се подобрат запоставените простори и да се направи градот подобар за сите.

Зошто да учествувате?

Кој ќе оценува?

Предлозите ќе ги оценуваат експерти од престижни образовни институции, како што се Меѓународниот балкански универзитет, Универзитетот Американ колеџ Скопје (УАКС), МИТ Универзитетот, Факултетот за општествени науки (ФОН) и Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ во Скопје. Сите предлози ќе бидат анонимни, со што се обезбедува фер и еднаква можност за сите учесници.

Важни датуми:

 

Како да учествувате:

Ако имате прашања во врска со конкурсот, можете да ги доставите преку е-пошта на адресата competition@euhouse.mk до 18 септември, а одговорите ќе бидат објавени на 25 септември. Повеќе информации има во упатството за конкурсот што може да се преземе на македонски, албански и англиски јазик под овој текст.

Придружете ни се!

Не пропуштајте ја шансата да станете дел од иднината на Скопје. Ајде заедно да го направиме Скопје место што следните генерации со гордост ќе го нарекуваат свој дом. Регистрирајте се сега и дозволете вашите идеи да го обликуваат градот.

Насоки за пријавување

Locations for Competition

Шаблон за опис

B2 Template

Прашања и одговори

Конкурсот е затворен

Subscribe To our newsletter!