Идни Настани

пет

12

16:00

WORLD YOUTH DAY in Strumica

On 12 August we celebrate the WORLD YOUTH DAY and together with our friends from the Center for research and analysis NOVUS and Red Cross of the Republic of North…

View More

пет

12

17:00 - 21:00

Youth Day 2022 – Youth Volunteerism and Green Activism

Location: House of Culture “Biljana Belicanec”, Kisela Voda, Skopje International Youth Day is celebrated every year on the 12th of August, bringing youth needs to the attention of the community.…

View More

саб

06

17-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал AsterFest Film Festival

𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 Струмица се приклучува кон „Светлините на астерот“. Од ти до ти август ќе се одржи 17-тото издание на Интернационалниот филмски фестивал AsterFest Film Festival. 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆 𝑯𝒐𝒖𝒔𝒆 ве поканува во…

View More

чет

28

19:00

Creative Talks #24: Mateja Nikolikj

On Thursday we are hanging out with Mateja Nikolic! Art director at Fabricca, master engineer architect, illustrator, graphic designer, creator of the visual stories of many of our favourite brands…

View More

чет

28

19:00

Creative Talks #24: Mateja Nikolikj

Во четврток се дружиме со Матеја Николиќ! Арт директор во Fabricca, магистер инжинер архитект, илустраторка, графичка дизајнерка, креатор на визуелните приказни на многу од нашите омилени брендови како Импров Група,…

View More

чет

18

10:00

Работилница за книжевен превод од романски и словенечки со Лидија Димковска

Во рамки на наградата за најдобар млад преведувач „Вавилон“ ве покануваме на работилница за книжевен превод на словенечки и романски јазик во Europe House Скопје. Работилницата ќе ја води Лидија…

View More

сре

27

18:30

Europe House Book Club

По примерот на големите книжевни Европски метрополи – Париз, Берлин, Прага, Рим сакаме да создадеме патувачка машина која ќе не понесе на истражување на Европските земји и култури. Летното време…

View More
Subscribe To our newsletter!