Europe House и Скопски маратон - Europe House

Europe House и Скопски маратон

Date and time: октомври 2, 2022

На 2 октомври ќе се одржи најмасовниот и најпопуларен спортски настан кај нас, Скопскиот маратон!🏃‍♂️
За време на маратонот, Europe House Скопје ќе биде отворен за јавноста/маратонската публика, нудејќи содржини и за децата и за пошироката јавност, навивачка поддршка за тркачите, музичка програма и мали подароци.
Ве каниме заедно да ги бодриме маратонците додека се забавувате во разновидните содржини:
– Отворени ликовни работилници за мали деца со Ликовното студио Доротеј Нешовски (09.00 – 12.00 часот)
*Ќе се одржуваат истовремено две работилници за цртање за деца: една работилница за цртање со креди на тротоарот пред Europe House и една внатре во Europe House, со маркери во боја. Децата кои ќе учествуваат (отворена и за случајни минувачи) ќе цртаат еколошки мотиви.
– Дружба со Младите европски амбасадори
– Диџеј музика пред просториите на Europe House
– „Сувенири од Скопје“ – препознатливите сувенири со мотиви од скопски знаменитости, воедно и креатори на медалите на Скопски маратон, ќе бидат изложени за заинтересираните.

Subscribe To our newsletter!