Колумни - Europe House

Колумни

Europe House Скопје во соработка со Умно.мк ја почнува рубриката „Надреден знак“ во која секоја последна среда во месецот, интелектуалци од одредена област ќе пишуваат колумна на теми што нè засегаат. „Надреден знак“ е рубрика за она што нè засега и ни е важно, она што ја акцентира смислата на суштинските предизвици, но често пати е оставено на маргините на приоритетите на општеството.

Драган Б. Костиќ: Музиката е како глина, може да се обликува според сопствениот интелект и талент

29 Мај

Драган Б. Костиќ: Музиката е како глина, може да се обликува според сопствениот интелект и талент

View More
Репрезентативноста е многу важна!

25 Апр

Репрезентативноста е многу важна!

View More
Не плашете се да чувствувате, да доживувате, да дишете и да се радувате

27 Мар

Не плашете се да чувствувате, да доживувате, да дишете и да се радувате

View More
Нема машки и женски професии, важни се истрајноста и доследноста   

28 Фев

Нема машки и женски професии, важни се истрајноста и доследноста  

View More
Домника Кардула: Благодарам што постоиш

27 Дек

Домника Кардула: Благодарам што постоиш

View More
Драг МКЦ, ти благодарам што правиш сè за инает на ветрот!

29 Ное

Драг МКЦ, ти благодарам што правиш сè за инает на ветрот!

View More
Од хоби во пандемија до кожарски занает со потенцијал

25 Окт

Од хоби во пандемија до кожарски занает со потенцијал

View More
Дали една жена смее да биде насмеана?

27 Сеп

Дали една жена смее да биде насмеана?

View More
ДРВЈАТА НЕ УБИВААТ. А ПОЕТИТЕ?

22 Авг

ДРВЈАТА НЕ УБИВААТ. А ПОЕТИТЕ?

View More
Боговите не се фотографираат (Како ќе го помнам Кундера)

17 Јул

Боговите не се фотографираат (Како ќе го помнам Кундера)

View More
Subscribe To our newsletter!