,,Човек неусетно се троши" - изложба автопортрети на Тони Попов во Europe House Струмица - Europe House

14 Апр

BACK

,,Човек неусетно се троши” – изложба автопортрети на Тони Попов во Europe House Струмица

,,Човек неусетно се троши” – изложба автопортрети на Тони Попов во Europe House Струмица
Во Europe House Струмица беше отворена изложбата  на автопортрети ,,Човек неусетно се троши” на уметникот Тони Попов.
Изложбата ја организира здружението за култура „Транзен“. Тони Попов е уметник што твори во повеќе медиуми. Повремено пишува сценарија за краток филм, раскази и поезија. Со сликарство професионално се занимава од 2011 година. Во јули 2020 година, во Охрид, Попов ја започна летната сликарска школа за деца „Пробај уметност“, а од минатата година е член на ДЛУБ.
Subscribe To our newsletter!