18 Окт

BACK

нов амбасадор на наградата „ВАВИЛОН“ за 2022

нов амбасадор на наградата „ВАВИЛОН“ за 2022

Избран е нов амбасадор на наградата „ВАВИЛОН“ за 2022 година.

Владимир Мартиновски e поет, раскажувач, есеист, теоретичар и книжевен преведувач. Работи како редовен професор по предметот Компаративни поетики на Катедрата за општа и компаративна книжевност при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

Вчера се одржа и првата онлајн информативна средба за Конкурсот за најдобар млад преведувач „Вавилон“.

Информативната работилница се споделија главните критериуми за учество, процесот на оценување, придобивките од учествувањето и освојувањето на наградата, како и искуства и корисни совети од искусни книжевни преведувачи.

Subscribe To our newsletter!